Over Focus Nosework Academy

Onze werkwijze is beloningsgericht zonder dwang, op speelse wijze met uitdagende situaties voor hond, begeleider en instructeur

Focus Nosework Academy is ontstaan toen twee k9 professionals (Arjan en Mascha) met een passie voor honden en hondenwerk hun krachten bundelden. Onze intentie is instructeurs en detectie als sport op recreatief niveau naar een hoger level te brengen, door het werkveld te verrijken met goed opgeleide instructeurs.

Ons opleidingscentrum ligt in de regio Maastricht; we hebben onze eigen binnenlocatie met meerdere ruimtes, ingericht op training van detectie en scholing.

In het dagelijks leven zijn we werkzaam met detectiehonden in diverse sectoren. Daarnaast bieden scholing aan in de vorm van opleiding, workshops, thema lessen en intervisie en verzorgen we lessen detectiewerk op recreatief niveau. Wij blijven actueel geschoold door het jaarlijks volgen van diverse seminars, masterclasses en het opdoen van nieuwe ervaringen in het werkveld. 

Kennis en ervaring delen, samen leren op een professionele en afwisselende wijze, daar staan we voor!

 

De mensen achter Focus Nosework Academy….

A true friend reaches for your hand and touches your heart

Mascha heeft honden vanaf haar 6e jaar; de passie is altijd gebleven. Van werklijn labradors, spaniëls tot herders, van jachttraining, coachen met honden tot speuren en detectie; honden spelen altijd een grote rol in haar leven. Naast haar onderwijsachtergrond en diverse instructeurs opleidingen heeft Mascha vele jaren ervaring met lesgeven aan viervoeters en hun begeleider. Sinds 2007 is zij bezig met neuswerk en detectie, heeft diverse opleidingen, studiedagen, workshops en seminars gevolgd gericht op detectie. 

Kenmerkend voor haar werkwijze is dat het trainen verloopt vanuit samenwerking, inspelend op het talent van hond en begeleider. Kernwoorden zijn passie, enthousiasme en professioneel. 

Arjan is opgegroeid met dieren; van honden tot vogels. In 1999 is dan ook zijn eerste eigen hond gekomen, een Hollandse herder genaamd Asta. Arjan heeft altijd IPO met de honden gedaan en in 2013 heeft hij zijn eerste drugshond opgeleid. Ook is hij toen gaan werken als honden geleider in de beveiliging. Naast het lesgeven heeft Arjan ervaring in het operationeel zoeken met de honden. Dagelijks is hij met zijn honden aan het werk, zowel als speurhondengeleider en als hondengeleider beveiliging.